Szkoła Podstawowa w Kalsku

Szkoła Podstawowa
w Kalsku

Slice of orange with green leaf isolated on white background

Stołówka Szkolna

Slice of orange with green leaf isolated on white background

JADŁOSPIS

14.04.2025-29.04.2025

 

14.04.2025 PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami/7,9/

  II DANIE: Makaron z sosem bolońskim, kompot/1,3,7/

15.04.2025WTOREK

ZUPA:Rosół z makaronem/7,9/

II DANIE: Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria z ogórków ze śmietaną, kompot/1,3,7/

16.04.2025ŚRODA

ZUPA: Ogórkowa  z ziemniakami /9/

II DANIE: Ryż, leczo mięsno-warzywne, kompot/3,7/

 

 

23.04.2025ŚRODA

ZUPA: Barszcz czerwony z ziemniakami/9/

  II DANIE: Pierogi ruskie, kompot /3,7/

24.04.2025CZWARTEK

ZUPA: Z fasolki szparagowej/ 3,7,9/

II DANIE: Makaron penne z sosem mięsno- serowo- ziołowym               z brokułami, kompot /3,7/

25.04.2025PIĄTEK

ZUPA: Pomidorowa z makaronem/1,3,7/

  II DANIE: Ziemniaki, ryba smażona, sur.z kiszonej kapustykompot/1,3/

 

 

28.04.2025PONIEDZIAŁEK

ZUPA:Meksykańska z ziemniakami/7,9/

II DANIE: Knedle z truskawkami ze śmietaną i cukrem, kompot

29.04.2025WTOREK

ZUPA: Krem z zielonego groszku z zacierką /9/

II DANIE: Ziemniaki, pulpet w sosie śmietanowym, buraczki na      ciepło , kompot/3,7/

 

 

 

LISTA ALERGENÓW

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jajka i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produktu pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L0, orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidental), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.koch), orzechy makadamie lub orzechy ueensland (Macadamia ternifoila) i produkty pochodne
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/I
    w przeliczeniu na SO2
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Za obiady w miesiącu kwietniu płacimy: 

120,00 zł – cały obiad

60,00 zł – ½ obiadu

konto: 72 1020 5402 0000 0402 0463 4780

Płatność do 16.04.2025 r.

Skip to content