spkalsk

Szkoła Podstawowa
w Kalsku

Slice of orange with green leaf isolated on white background

Stołówka Szkolna

Slice of orange with green leaf isolated on white background

JADŁOSPIS

LISTA ALERGENÓW

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jajka i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produktu pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L0, orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidental), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.koch), orzechy makadamie lub orzechy ueensland (Macadamia ternifoila) i produkty pochodne
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/I
    w przeliczeniu na SO2
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

 

Za obiady w miesiącu

płacimy  00,00 zł – cały obiad

0,00 zł – ½ obiadu

konto: 72 1020 5402 0000 0402 0463 4780

Płatność do 12.06.2024 r.

Skip to content